广东自考专升本报名网,专注学历提升15年! - 成科教育集团
微信公众号
4008-038-968
热线服务时间09:00-20:00
您当前的位置:首页 > 网络专升本>2020网教12月统考大学英语B阅读理解专项练习(有答案)

2020网教12月统考大学英语B阅读理解专项练习(有答案)

时间:2020-11-18 10:45:10 来源:[广东专升本报名网整理发布]  作者: 陈娴
温馨提示:同学您好!自考招生信息如出现某大学自考招生,是主考某重点大学的自考大专/本科文凭的意思,先学习,后参加自考办的考试,非某大学的高考招生信息!请知悉!

1、Peter wondered why he didn't have many friends. The reason was he was always taking, never giving.

One day Peter told Bill, “I'd like to give a party on Saturday, I'd like you to come and bring Martha, too.”“Thanks, Peter. We'd be happy to come.”“Perhaps you'd like to bring your violin. You and Martha sing well together. I'm sure everyone will want you to sing for us.”That was how Peter began to plan his party. Next he asked another friend, Betty, to bring a cake.“You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery.”Peter invited a few other friends to come to his party. He didn't forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed.

The party was a big success. However, as the guests were leaving, they said“Thank you ”to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said,“Thanks for the invitation.”

1)、The party was held at Peter's friend's house.

A.T

B.F

答案:A

2)、The Jacksons did hard work for the party.

A.T

B.F

答案:B

3)、All his friends liked Peter.

A.T

B.F

答案:B

4)、Peter tried his best to give the party.

A.T

B.F

答案:B

5)、From the story, we can see Peter was a selfish man.

A.T

B.F

答案:A

2、How men first learnt to invent words is unknown; in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented certain sounds to express thought and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to present those sounds, and which could be written down. Those sounds, whether spoken or written in letters, we call words.

The power of words, then, lies in their associations - the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something increases.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately, or they will make our speech silly and vulgar.

1)、The origin of language is _________.

A.a legend handed down from the past

B.a matter that is hidden or secret

C.a question difficult to answer

D.a problem not yet solved

答案:D

2)、What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are simply sounds.

D.They are mysterious.

答案:C

3)、The real power of words consists in their ______.

A.properties

B.characteristics

C.peculiarity

D.representative function

答案:D

4)、By “association” in the last paragraph, the author means ______.

A.a special quality

B.a joining of ideas in the mind

C.an appearance which is puzzling

D.a strange feature

答案:B

5)、Which of the following statements about the real poet is NOT true?

A.He is no more than a master of words.

B.He can convey his ideas in words which sing like music.

C.He can move men to tears.

D.His style is always charming.

答案:A

3、When you take a walk in many of the cities in the West, you often see a lot of people walking dogs. It is still true that a dog is the most useful and faithful animal in the world. But the reasons why people keep a dog have changed.

In the old days, people used to train dogs to protect themselves against attacks by other beasts. And later, they came to realize that the dog was not only useful for protection but willing to obey his master. For example, when people used dogs for hunting, the dogs would not eat what was caught without permission. But now, people in the city need not protect themselves against attacks of an animal.

Why do they keep dogs, then? Some people keep dogs to protect themselves from robbery, but the most important reason is for companionship. For a child, a dog is his best friend when he has no friends to play with. For young couples, a dog is their child when they have no children. For old couples, a dog is also their child when their real children have grown up. So the main reason why people keep dogs has changed from protection to friendship.

1)、It is true that a dog is the most important animal in the world.

A.T

B.F

答案:B

2)、According to the passage, dogs were trained for protection against other animals in the past.

A.T

B.F

答案:A

3)、Dogs were used for hunting because they always obeyed their masters.

A.T

B.F

答案:A

4)、The most important reason for people in the city to keep dogs now for companionship.

A.T

B.F

答案:A

5)、The main idea of the passage is that the dog is a useful and friendly animal.

A.T

B.F

答案:A

4、This story is about a young man. He worked very hard at his lessons. He was too busy to have a rest. At last, he couldn't go to sleep. Every night, when he went to bed, he closed his eyes and tried to sleep. But the more he tried, the more he stayed awake.

After a while he decided to visit the doctor. “I just can't go to sleep at night. What should I do?” “I have a suggestion,” said the doctor. “Try counting numbers. By the time you reach one thousand, you'll be asleep. I am sure of it.”

The next day the man reached the doctor's office. “Well,” said the doctor, “how are you today? Did you try my suggestion?”

The man still looked tired. “Yes,” he said, “I tried counting one, two, three...up to one thousand. But when I reached five hundred and sixty-nine, I began to feel sleepy. I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand, but then I still couldn't fall asleep.”

1)、The young man couldn’t go to sleep because he had worked too hard and became ill.

A.T

B.F

答案:A

2)、The doctor asked the young man to count numbers while he was lying in bed.

A.T

B.F

答案:A

3)、The young man returned to the doctor’s office the next day because he wanted to thank the doctor.

A.T

B.F

答案:B

4)、The young man counted from 1 to 569 and got up to drink some tea.

A.T

B.F

答案:A

5)、The young man in fact was not able to count numbers.

A.T

B.F

答案:B

5、Mr Tom Forester lived by himself a long way from town. He hardly ever left his home, but one day he went into town to buy some things in the market. After he had bought them, he went into a restaurant and sat down at a table by himself. When he looked around, he saw several old people put glasses on before reading their newspapers, so after lunch he decided to go to a shop to buy himself some glasses too. He walked along the road, and soon found a shop.

The man in the shop made him try on a lot of glasses, but Tom always said, "No, I can't read with these."

The man became more and more puzzled(迷惑不解), until finally he said, "Excuse me, but can you read at all?"

"No, of course I can't!" Tom said angrily. "If I was already able to read, do you think I would have come here to buy glasses?"

1)、Mr Forester lived alone in a city.

A.T

B.F

答案:B

2)、Tom almost never went into town.

A.T

B.F

答案:A

3)、The old people in the restaurant read their newspapers with glasses off.

A.T

B.F

答案:B

4)、The shop Tom went into sold glasses for people who could not see well.

A.T

B.F

答案:A

5)、What kind of mistake did Tom make? He left his money in the restaurant.

A.T

B.F

答案:B

下一篇: 返回列表
相关文章
    无相关信息